Universal Power

originale-deler

Kjøpe reservedeler - pirat eller original?

Det er alltid en kjedelig utgift å måtte reparere maskinen. Selvfølgelig vil du legge minst mulig på nye deler. Å kjøpe piratkopierte deler kan føles som en fleksibel løsning, du slipper kanskje billigere unna for øyeblikket. Men blir det virkelig mindre penger på sikt? Hva betaler du egentlig for når du kjøper originaler?

Hvis du vurderer å ta en snarvei med piratkopierte deler til maskinen din, tenk en omdreining til før du bestemmer deg. Det du sparer på kort sikt kan forårsake slitasje, utgjøre en sikkerhetsrisiko og fremfor alt bli en kostbar historie på sikt.

Hva er forskjellen mellom originale og piratkopierte deler?

Originaldeler produseres av motorprodusenten med fokus på holdbarhet, kvalitet og sikkerhet. De er tilpasset motormodellen og har gjennomgått grundige tester. Piratdeler selges ofte uten garanti. Det er ikke mulig å garantere opprinnelsen til delene, og det er ikke mulig å vite om de er testet for å oppfylle sikkerhetskrav.

Hva betaler du for når du kjøper originaldeler?

De fleste piratdeler selges helt uten garanti. Det du sparte på kjøpet mister du fort dersom det viser seg at delen ikke holder. Kjøper du en original del har du alltid garanti.
Originaldeler er laget for hundre prosent tilpasning til akkurat din motor, med maksimal levetid i tankene. Ikke bare er kvaliteten på selve delen kompromittert med en piratkopiert del, du risikerer også å rive mer på motoren når du ikke bruker deler laget for din motor, og forkorte levetiden til hele maskinen.
Kjøper du originaler er du garantert at delene er kvalitetstestet og har gjennomgått sikkerhetstesting. Det er alltid en risiko for at piratkopierte deler ikke oppfyller samme sikkerhetsstandard som originalen. Alle originale reservedeler er også forbedret i takt med forbedringer i serieproduksjonen, noe som gjør at du får en del som er oppdatert med det siste på markedet. Du vet aldri helt hva du får med en piratkopiert del, men hvis du kjøper en original, kan du være sikker på at du slipper å bytte ut delen igjen i nær fremtid.
Delene til forskjellige motorer er mye mer forskjellige enn de fleste tror. Små detaljer som ikke ser ut til å spille så stor rolle kan på sikt være avgjørende for maskinens totale slitasje. Det er en lønnsom investering å ha en maskin som er satt sammen av komponenter som skal høre sammen.

Økonomi

Mange motormerker har en bærekraftstankegang og produserer derfor reservedeler som ikke bør koste en formue. Når du begynner å sammenligne vil du se at prisforskjellen ikke er så stor som du tror. I tillegg vil verdien på maskinen din synke betydelig hvis du setter inn uoriginale deler. Hvis du noen gang skal selge maskinen din, vil du tjene på å kunne vise at du har brukt originale reservedeler.

Effekt på motoren

En av de største risikoene med piratkopierte deler er at det ikke er mulig å garantere at de fungerer som de skal. I verste fall ser det ut til å fungere, men gir skjult slitasje på motoren over tid. Et oljefilter som ikke renser som et originalt kan for eksempel forårsake langvarige skader på motoren. Husk at skade forårsaket av en piratkopiert del ikke dekkes av motorgarantien. Det kan være en stor, unødvendig kostnad.

Her hos Universal Power kan du være sikker på at du får reservedeler og annet tilbehør i original og høy kvalitet. Vi har originaldeler til alle våre merker: Perkins, Doosan, Teksan og Kubota.